Eskils och Visual Art gör gemensam sak om digitala skyltar

Det händer mycket hos Boråsföretaget Eskils tryckeri just nu. Nyligen ingicks ett partneravtal med digitala skylt-leverantören Visual Art, och bolaget har även blivit Skandinaviens första klimatneutrala tryckeri genom ClimatePartner.
16 MARS 2021:

När det gäller samarbetet med Visual Art har de två parterna redan tagit fram ett gemensamt erbjudande.

- Primärt handlar det om att bredda vår produktportfölj. Kunderna ska inte behöva välja mellan analogt och digitalt utan kunna få en kombination. Företagens resurser till marknadsföring ökar oftast inte, snarare tvärtom, och därför tror vi att det är en fördel att ha en partner som man vänder sig till, i stället för flera, säger Patrik Kornerup, försäljningschef på Eskils.

Med detta partneravtal kommer Eskils kunna erbjuda Visual Arts strategiska expertis, innehållsproduktion samt mjukvaran Signage Player.

Hoppas på fler kunder inom detaljhandeln

Eskils grundades 1954 och är en del industrikoncernen ACG Gruppen och har cirka 50 anställda i Borås och Stockholm. Kunderna finns över hela Skandinavien och företaget har redan i dag ett stort antal kunder inom detaljhandeln, förhoppningen är att dessa ska bli ännu fler i och med det nya samarbetet.

Visual Art Group har huvudkontor i Stockholm och verksamhet i Norden, Tyskland, Spanien och USA. Bolaget har drygt 100 anställda och omsätter runt 200 miljoner svenska kronor. Bland kunderna finns stora företag som McDonald's, Ica, Circle K, SEB och Nordiska Kompaniet.

Paketerar en gemensam tjänst

Tillsammans hoppas de två samarbetsparterna både kunna bredda erbjudandet för sina befintliga kunder och öppna upp för nya kunder. Enligt Patrik Kornerup har Eskils tittat på möjligheten att erbjuda digitala skyltar genom förvärv, men att ett partnerskap var mer fördelaktigt.

- Vi ska göra det vi är bra på och Visual Art, som enligt oss är bäst i klassen på det de gör, ska fortsätta göra det de kan. På det här sättet förenklar vi för kunderna och kan paketera en gemensam tjänst, säger han.

Hela produktionen klimatneutral

Eskils tryckeri blev även nyligen Skandinaviens första klimatneutrala tryckeri genom företaget ClimatePartner.

- Detta innebär att hela vår produktion inklusive logistik i alla steg är klimatneutral, berättar Henric Wiklund, vd för Eskils tryckeri.

ClimatePartner har ett antal projekt runtom i världen som de anslutna företagen betalar till när de klimatkompenserar. Det kan handla om till exempel biogas, rent dricksvatten, solenergi eller att rensa haven från plast.

"Bara starten på vår resa"

Och det slutar inte där. Eskils kunder kan nu även betala ett tillägg för att klimatkompensera för de ingående råvaror och därigenom erhålla klimatneutrala trycksaker. ClimatePartner har en kalkylator där man enkelt kan räkna ut vad produkten motsvarar i CO2 utifrån parametrar som storlek, upplaga, tryckteknik och råvara.

Henric Wiklund säger att det här är ett nödvändigt steg att ta för Eskils - och för alla industriföretag. Han ser även ett växande intresse hos kunderna för hållbarhetsfrågor.

- Vi måste ta ett helhetsansvar för koldioxidutsläppen och nu har vi fått verktyg att jobba vidare med att få ner våra utsläpp. Det här är bara starten på en resa, säger Henric Wiklund.

Saxat ifrån Sign & Print

Publicerad av:

P-A Bäcklund