Vecka 20, Veckobrev ifrån Ledarnas ordförande Andreas Miller

23 MAJ 2022:

Hej,

Vi närmar oss Ledarnas kongress 31 maj - 2 juni i Uppsala med raska steg och jag ser fram emot att få möta alla ombud. Tillsammans får vi diskutera och fatta beslut som stärker Ledarna som Sveriges chefsorganisation. Fick i början av veckan smygtitta på filmer till kongressen som gjorde mig väldigt glad och inspirerad.

Styrelsen för LCS (Ledarna Chefsservice LCS AB) har sammanträtt
LCS styrelse sammanträdde den här veckan för sista gången under den här mandatperioden. Vi konstaterade att det har varit fyra mycket händelserika år i LCS historia. Vi har gått från att vara tre bolag till två  bolag som nu blivit ett bolag, Chefakademin som alltmer börjar hitta sin form.

Chefakademins styrelse
I veckan som gick sammanträdde Chefakademinsstyrelse där jag representerar ägaren Ledarna. Chefakademin har funnits i drygt ett år och vi är inne på det första rena verksamhetsåret för det nya bolaget. Det sker ett fantastiskt arbete med att skapa det nya bolagets kultur och erbjudande ut mot kunder. Pandemin har släppt sitt grepp om utbildningsmarknaden och Chefakademin har fulla orderböcker vilket förstås är oerhört glädjande. Den 1 juni sjösätts den nya sajten med ny logga, typografi och bildspråk. Styrelsen fick en förhandstitt på sajten och det ser mycket bra ut. Sajten kommer vara ett verktyg för att bygga affären och få till stånd en större omsättning. Bolaget andas framtidsoptimism och är fyllt av idéer som kan göra Chefakademin till det självklara valet på svensk chefsmarknad.

Miller möter politiska ledare
I veckan träffade jag Liberalernas partiledare Johan Pehrson i poddserien Miller möter ledare. Johan är känd för sin humor och det visade han prov på i det kommande avsnittet. Vi pratade om vad som krävs av honom som nytillträdd partiledare fyra månader innan ett val. Hans ledord nu är tydlighet tillsammans. Avsnittet kommer snart där poddar finns.

I förra veckan släppte vi även det senaste avsnittet i poddserien som spelades in när jag träffade civilminister Ida Karkiainen (S) på Kvalitetsmässan. Vi pratar om chefers förutsättningar för offentlig sektor, en sektor som ligger under hennes ansvarsområde som minister. Ida säger även i podden att politiken bör ta ett större ansvar än vad som sker idag, där det i gränslandet mellan politik och förvaltningsorganisation finns en tendens att chefer "offras" och köps ut.

Ledarna i media
I veckan har jag skrivit en debatt som publicerats i Värnamo Nyheter under rubriken "Chefer på halvtid - en halvhjärtad åtgärd". Jag kommenterar Gislaveds kommun beslut att utse tio undersköterskor inom hemtjänsten till enhetschefer på halvtid. Jag menar att det är problematiskt att skapa chefstjänster på halvtid. Cheferna hamnar på dubbla stolar; hälften som chef som leder och fördelar arbetet, hälften som undersköterska och kollega till dem hen ska leda.

Veckobrevet gör uppehåll
Nästa vecka är det en kort vecka så bloggen är tillbaks igen den 3 juni efter kongressen.

Bästa Hälsningar

Andreas Miller Förbundsordförande 
E-post: andreas.miller@ledarna.se  
Mobil: 070 324 15 60

Publicerad av:

P-A Bäcklund