Vecka 22, Veckobrev ifrån Ledarnas ordförande Andreas Miller

7 JUNI 2022:

Hej!

Ledarnas kongress 2022 blev en mycket engagerad och inspirerande kongress. Längtan att få komma samman och mötas för att diskutera angelägna frågor var påtaglig bland alla 115 ombud. Vi fick en ny förbundsstyrelse med både omval och förnyelse som representerar olika perspektiv av Ledarna och olika samhällssektorer. Jag känner mig hedrad och tacksam att ha fått kongressens förtroende att leda förbundet i fyra år till. Kongressen fick glädjande hälsa två nya branschföreningar välkomna in i Ledarna,  Ledarna inom staten och Techledarna. Beskedet att vi nu har det högsta medlemsantalet någonsin på 95 940 fick en lång och varm applåd av kongressen.

I debatten fanns det en bredd av ombud och föreningar som deltog och fördjupade det demokratiska samtalet. Det togs många viktiga beslut, men det går inte att sammanfatta alla diskussioner och beslut i ett veckobrev Förbundsstyrelsen kommer vid kommande styrelsemöte analysera kongressbesluten och se vad de innebär. Det är förbundsstyrelsens uppgift att följa upp besluten under de kommande fyra åren.

Helhetsintrycket är att det blev en mycket bra kongress. Jag vill rikta ett stort tack till alla ombud som kom och aktivt deltog och gjorde kongressen till en viktig plattform för nästa mandatperiod. Ett stort tack också till alla på Ledarnas kansli som arbetat med kongressen. Genom en ytterst proffsig inramning skapades ett rum för viktiga och angelägna samtal. Det kändes verkligen att det här var på riktigt!

Idag har vi publicerat podden Miller möter politiska ledare, avsnittet med Liberalernas partiledare Johan Pehrson, du hittar det där poddar finns.

Bästa Hälsningar

Andreas Miller Förbundsordförande 
E-post: andreas.miller@ledarna.se  
Mobil: 070 324 15 60

Publicerad av:

P-A Bäcklund